Eğitim Evde Başlar Projesi Ocak Ayı Etkinliğini Gerçekleştirdik

"Eğitim Evde Başlar" projesinin ocak ayı etkinliğini tamamladık. Ocak ayı etkinliğimizi okul psikolojik danışmanımız M. Merve Kızıldaş gerçekleştirdi. Velilerimize yönelik "Hijyen ve Sağlıklı Yaşam" konulu seminerimizde velilerimizin öncelikle kendi beden ve ruh sağlıklarına özen göstermeleri gerektiği vurgulandı. Çocukların sağlığı için anne babalar tarafından neler yapılabileceği ile ilgili faydalı bilgiler ve önerilere yer verildi. Sağlıklı yaşam ve hijyen için dikkat edilmesi gereken önemli hususlara değinilerek seminer sonlandırıldı.

EĞİTİM EVDE BAŞLAR PROJESİ NEDİR?

"Eğitim Evde Başlar" Projesi Sivas Valiliği öncülüğünde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Rehberlikte Sivas Modeli(RESİM) Projesi kapsamında hayata geçirilen bir projedir. Projenin amacı Sivas genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde öğrenim gören öğrencilerin velilerinin; okul öncesi eğitimin önemi konusunda bilinçlenmesi, teknoloji bağımlılığı, sosyal beceri geliştirme, çocukların eğitim öğretim süreçleri, çocuk gelişimi, çocuk ve ergen psikolojisi gibi eğitim öğretime olumlu katkı yapabilecek konularda bilgi düzeylerini arttırmaya yönelik eğitim ve seminer ve etkinlikler yapmaktır. Projenin hedefleri: Velileri teknoloji bağımlığı konusunda bilgilendirmek, velileri sosyal beceri geliştirmede bilgilendirmek, velilerin, çocukların eğitim ve gelişim süreçleri ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak, öğrenci velilerini, çocukların eğitim öğretim süreçlerine ve günlük hayatlarına daha olumlu katkı yapabilmeleri için desteklemek, velilerinin okul öncesi eğitimin önemi konusunda bilinçlenmesi, okul ve veli arasındaki iş birliğini güçlendirerek özellikle sosyal ve ekonomik olarak dezavantajlı durumda olan velilerin eğitim öğretimin önemi konusundaki farkındalıklarını ve bu konuya ilgilerini artırmaktır.

24.01.2022 197

24-01-202224-01-202224-01-202224-01-202224-01-202224-01-202224-01-202224-01-2022