"Gücünü Karakterinden Al" e-Twinning Projemiz Avrupa Kalite Etiketi Ödülü Kazandı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma servisimizin paydaş olarak bulunduğu ulusal ve uluslararası ortakları bulunan "Gücünü Karakterinden Al" e-Twinning projesi ulusal ve uluslararası katile etiketine layık görüldü. 

GÜCÜNÜ KARAKTERİNDEN AL E-TWINNING PROJESİ NEDİR?     

Pandemi nedeniyle öğrencilerimizin psikolojik sağlamlığı zarar görmüştür. Psikolojik sağlamlığı güçlendirmenin yolu ise karakterimizdeki olumlu yönleri farketmek ve geliştirmektir. Projemizle öğrencilerimizin güçlü karakter özelliklerini ve erdemlerini fark ederek pandeminin olumsuz etkilerinden kurtulmalarını, okula aidiyet duygularının gelişmesini hedeflemekteyiz. Projemizde asıl amacımız; eğitim öğretim faaliyetlerinin yalnız bilişsel düzeye hitap edecek şekilde düzenlenmesinin önüne geçmek amacıyla okul psikolojik danışmanları olarak öğrencilere yönelik sürdürdüğümüz rehberlik faaliyetlerini uygulayacağımız etkinliklerle daha etkili ve eğlenceli hale getirmektir. Projemiz yaş grubu olarak ilkokul ve ortaokul düzeyi göz önünde bulundurularak uygulayacağımız etkinlikler aracılığıyla faydalı ve verimli gelişim ortamı oluşturulacağı düşünülerek tasarlanmıştır.             

ETWINNING NEDİR?

eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

eTwinning|ESEP Platformu (https://school-education.ec.europa.eu/tr/etwinning) ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. Bu platform, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturma, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunmasını sağlarken sistemdeki çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamaktadır.

2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2007 yılından bu yana Yaşam Boyu öğrenme Programına sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 31 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 43 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.

Ülkemiz eTwinning'e 2009 yılında dahil olmuştur. eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermektedir. eTwinning Erasmus+ sürecinde de Avrupa Komisyonu'nun desteklemeye devam ettiği faaliyetlerden biridir.

16.06.2023 89