Okulda Diyabet Yönetiminde Sınıf Dolabı Düzeni

Okulda Diyabet Yönetiminde Sınıf Dolabı Düzeni

Sivas Valiliği himayelerinde ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen HEDEF Projesi kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise kademelerine yönelik olarak Tip 1 Diyabetli öğrencisi bulunan okullarda sınıf dolabında uygun düzenlemenin nasıl yapılacağına dair örneklik teşkil etmesi amacıyla örnek bir dolap düzenlemesi yapıldı. Sınıf dolabında yer alan malzemeler:

Su-maden suyu> Hiperglisemi(Şeker yüksekliği) durumunda kullanılır.

Meyve suyu-dekstroz tableti>Hipoglisemi(Şeker düşüklüğü) durumlarında kullanılır.

 

Dekstroz tableti isteğe bağlı olarak yerleştirilebilir. Şeker seviyesi 65 mg/dl ve altında olduğu zaman bir tablet verilir. Dekstroz tableti şeker seviyesinin hızlı bir şekilde yükselmesini sağlar. 

 

Tip 1 Diyabet okul çağında ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Ülkemizde ve dünyada görülme sıklığı her geçen yıl artmaktadır. Okul çağında sıklıkla ortaya çıkması "Okulda Diyabet Programı" öncülüğünde Tip 1 Diyabet yönetimini zorunlu kılmaktadır. Okulda Tip 1 Diyabet yönetiminin en önemli unsuru etkili müdahaledir. Bu nedenle Tip 1 Diyabeti olan öğrencisi bulunan okullarda öğrencinin en sık etkileşimde bulunduğu yerlerden olan sınıfta uygun düzenlemeler yapılmalı, acil durumlarda vakit kaybı olmamalıdır. 

 

Tip 1 Diyabet doğru bilgi ve uygulama ile okulda da kolaylıkla yönetilebilir!

 

#hedefsivas 

#tip1diyabet

#diyabet

#okuldadiyabet

#okuldadiyabetprogramı

#diabetes

 

@tcmeb

@sivasmem 

@necatiyener_

@sivas_hedef

@arkadasimdiyabetonlinekamp

@tip1diyabetdernegi

05.02.2024 81